שיפוץ בית בקרית אונו

תכנון ועיצוב: עמירם ביטון
מוצרים: פינת אוכל Noce, כיסא Up, Anushka, שולחנות קפה Smith
קטגוריות: PROJECTS
צילום: שרון צרפתי

בית פרטי בקרית אונו בן 13 שנה אשר שופץ כדי להתאים לאופי ולסגנון של בני המשפחה, זוג הורים ושלושת ילדיהם. הם ביקשו ממעצב הפנים עמירם ביטון חלל ציבורי מרווח שיאפשר להם להתכנס ולבלות יחד וכן חללים פרטיים נעימים להורים ולילדים. המרתף הוסב לקומת מגורים עבור הבנות הגדולות וכך התפנה שטח בקומת הקרקע לטובת חלל האירוח. מיד עם הכניסה לבית ניתן להתרשם מפינת האוכל הגדולה, שולחן Noce בגוון עץ אגוז אמריקאי על גבי רגלי מתכת, סט כיסאות בייבוא אישי מאיטליה בגוון אפור עם רגלי עץ ומזנון שיוצר לפי הזמנה לתוספת אחסון. מול פינת האוכל נמצא המטבח, בו לאורך האי המרכזי שולבו כיסאות מדגם Gotham בגוון בהיר וחם עם רגליים שחורות, גם הם בייבוא מאיטליה. מזנון תואם לזה שבפינת האוכל עוצב ויוצר עבור החלל והוצב מתחת לטלוויזיה.

 

הסלון נמצא מימין לכניסה ועוצב כחלל מזמין ומפנק המאפשר ישיבה נוחה לכל בני המשפחה ואורחיהם. ספה גדולה ושזלונג מדגם Collage בגוון אפור מספקים מקומות ישיבה רבים ונוחים ולצידם הוצבו צמד כורסאות עמוקות מדגם Ann, עבורן נבחר בד ריפוד בגוון ורדרד המקנה לחלל מראה צעיר ויצירתי. זוג שולחנות קפה Smith בגוון ניטראלי ניצבים במרכז הסלון ומשלימים את עיצוב החלל האלגנטי.

הקונספט לעיצוב יחידת ההורים נוצר מתוך הרצון לייצר תחושה של מעבר למקום ולזמן אחרים. מיטת Anushka מרופדת באפור חם נשענת על קיר בחיפוי פורניר, המסתיר מעברים לשני חדרי ארונות. קריצה של צבע מתאפשרת בזכות כורסה גבוהה בריפוד צהבהב מדגם Lullaby שהוצבה בקצה החדר לצד החלונות הגדולים.

בקומת המרתף תוכננה יחידה עצמאית המשרתת את שתי הבנות הגדולות, הכוללת חללים משותפים וחדר שינה נפרד לכל אחת. המעצב שם דגש על עיצוב כל חדר שינה בצבעוניות שתואמת את אופיה ואת סגנונה האישי של כל אחות, הקירות שבגב המיטות רופדו בבד מרצפה ועד תקרה כדי להעצים את תחושת הגובה.